Gå til sidens hovedinnhold

Nintendo lite imponert over iPad

Nintendosjef Satoru Iwata trekker på skuldrene av Apples kommende nettbrett.

27. januar annonserte Apple nettbrettet iPad med brask og bram, det finnes vel knapt en nettside eller avis som ikke har omtalt produktet. Øverste sjef i Nintendo, Satoru Iwata, er imidlertid ikke imponert over nyvinningen.

Mer om iPad:

- Når kommer iPad til Norge?
Frykter en kamp mellom giganter
Vil iPad endre våre medievaner?
Her er Apples iPad

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press kritiserer Iwata produktet for ikke å levere noen overraskelser.

- Ingen overraskelser

- Det var en større iPod Touch. Det var ingen overraskelser for meg, uttaler Iwata.

Apple håper iPad vil legge seg i sjiktet mellom bærbare datamaskiner og mobiltelefoner. Nettbrettet har lav vekt og en stor trykkfølsom skjerm, og vil ha mange bruksområder lik iPad Touch.

LES OGSÅ: Kan Apple lage røre i spillbransjen?

I den senere tid har japanske medier spekulert i om Nintendo har planer for å utstyre Nintendo DS med en bevegelsesfølsom sensor lik den vi finner i Wiis kontroller eller at Wii blir oppgradert til å leve grafikk i HD-kvalitet.

- Vi utvikler nye maskiner

Iwata ønsket ikke å kommentere ryktene direkte.

- Jeg setter spørsmålstegn ved hvorvidt disse egenskapene er nok til å få folk til å kjøpe nye maskiner. Ingeniørene hos Nintendo utvikler nye maskiner, sier Iwata uten å gå i detalj.

Nintendosjefen har heller ikke særlig tro på 3D-spillenes fremtid.

- Jeg tviler på at folk vil bruke briller for å spille hjemme. Hvordan kommer det til å se ut for andre mennesker? spør Iwata.

Ny Nintendo i mars

Apple er ikke det eneste selskapet som skal ut med ny maskinvare i løpet av mars. Nintendo lanserer «Gamlis»-konsollen Nintendo DSi XL den 5. mars i Europa.

Den nye DS-versjonen er større enn DS Lite og DSi, og er beregnet på eldre mennesker og andre som har problemer med å bruke de relativt små skjermene på DSi.

Nintendo DSi XL har to skjermer på 4,2'' hver, er 16,1 cm lang, 9,14 cm bred og 2,12 cm tykk. Til sammenligning er skjermene på DSi 3,25'' og konsollen måler henholdsvis 13.7 cm, 7,49 cm og 1,89 cm.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken