NA24.no

Nitrist uke i oljemarkedet

Foto: Statoil
Sist oppdatert:
Oljeprisen falt for åttende dag på rad.

Oljeprisen fortsetter nedover i USA, mens utviklingen fredag var flat i Europa.

Den amerikanske referanseoljen WTI for januarlevering falt 67 cent til 69,87 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Det var åttende dag på rad med nedgang. Det er faktisk første gang sidne 2003 at denne prisen har falt så mange dager på rad. For uken som helhet har prisen sunket mer enn 7 prosent.

I London steg derimot Brent-olje for januarlevering, dog med marginale 2 cent til 71,88 dollar.

Dollaren har styrket seg fredag, som så ofte når oljeprisen faller. En dollar koster nå 5,77 kroner, mot 5,73 kroner torsdag. En euro koster 1,462 dollar, mot 1,472 torsdag.

Tidligere fredag økte det internasjonale energibyrået IEA sitt anslag på verdens oljeetterspørsel svakt for neste år. IEA venter nå at oljeetterspørselen vil stige med 130.000 fat i forhold med anslaget de kom med i november. Dette innebærer at energibyrået ser en etterspørsel på 86,3 millioner fat per dag i 2010. Sammenlignet med etterspørselen for i år vil dette gi en økning på 1,5 millioner fat, eller 1,7 prosent.

Det ble vist til økende økonomisk aktivitet i Midtøsten og Asia.

Les mer: Verden vil ha mer olje

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere