Nitrist ukestart på Wall Street

Foto: MARTIN OESER (AFP)

Bekymringene la en demper på børsutviklingen i USA.

Investorene på Wall Street fortsatt der de slapp før helgen. For andre dag på rad ble det en solid nedgang i det amerikanske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Den kjente indeksen Dow Jones falt 2 prosent til 9.135,34 poeng og den brede S&P 500-indeksen endte dagen med et fall på 2,43 prosent til 979,73 poeng. Teknologitunge Nasdaq Composite ble sendt ned 2,75 prosent til 1.930,84 poeng.

Stemningen blant de amerikanske forbrukerne er ikke lenger like høy som økonomene hadde ventet. Det viser tall som kom fredag. Det har fått markedet til å tvile på om den økonomiske bedringen vil komme like raskt og bli like bra som forhåpningene. Forbrukerne er nøkkelen for å få i gang aktiviteten i den amerikanske økonomien.

I løpet av sommeren har børsene i USA steget til det høyeste nivået som langt i år, og det får enkelte sikre gevinster.

- Vi har et marked som har sette de fleste sektorer og aksjer stige i tandem så vi burde se en tilbakegang. Vi er fortsatt kun ned to til tre prosent fra toppen, sier strateg Stephen Goldman i Weeden & Co til CNN Money.

Folk er bekymret for at vi har gått for langt, for raskt og at vil fortsatt har en lang vei å gå med tanke på økonomien. Det er bekymringer for en dobbeldykk resesjon, kommenterer Dave Rovelli til det amerikanske nettstedet.

Han er daglig leder for Canaccord Adams og peker på det flere nå snakker om.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Olje- og metallprisene faller av de svake tallene, og har sendt selskaper som ConocoPhillips og Alcoa ned i forkant av åpningen.

Før børsåpning la den amerikanske sentralbankens New York-kontor frem aktivitetsindeksen Empire State, som gjelder produksjonssektoren i New York-området. Det var ventet at den ville vise vekst for første gang på mer enn et år.

Ifølge en undersøkelse Bloomberg har foretatt var det ventet en oppgang i indeksen fra minus 0,55 til 5,00 poeng i august. Indeksen viste imidlertid langt sterkere utvikling og endte på 12,08 poeng.

Les mer: Positiv overraskelse fra New York

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag