NJ kritisk til Giske

Norsk Journalistlag mener Trond Giske «må ha glemt» loven om redaksjonell frihet.

- Trond Giske må ha glemt at han bare for to måneder siden iverksatte en ny lov om redaksjonell frihet, sier NJs leder Elin Floberghagen i en pressemelding.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Hun mener Giske forsøker å bruke eiermakt for å løse et politisk problem, når han vil instruere NRKs politiske journalistikk.

Regjeringen tapte saken om politisk reklame i fjernsyn i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, og i går ble det kjent at dommen ikke skal ankes, men at man likevel ikke åpner for politisk tv-reklame. Giskes løsning er at de små partiene skal sikres redaksjonell dekning i valgsendingene til NRK.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Det er et angrep på den redaksjonelle friheten når en statsråd kommer med pålegg om redaksjonelle prioriteringer, sier Norsk Journalistlags leder Elin Floberghagen.

Den kun to måneder gamle mediefridomslova slår fast at medieeiere ikke skal blande seg inn i den daglige redaksjonelle driften og de løpende journalistiske beslutningene.

- Når Trond Giske nå ønsker å detaljstyre hvem som skal være med i de politiske programmene til NRK, utfordrer dette den redaksjonelle uavhengigheten, sier hun.

Leder for Journalistlaget i NRK (NRKJ), Hege Iren Frantzen, er bekymret. - Jeg frykter at dette åpner for at skiftende regjeringer skal kunne gripe detaljert inn i de redaksjonelle prioriteringene i NRK, sier hun.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag