NA24.no

Nøkkeldatoer for eurokrisen

Foto: GEORGES GOBET (Scanpix)
Se oversikt over krisemøtene en måned fremover.

Den økonomiske krisen utvikler seg kontinuerlig, og det samme gjør nyhetsstrømmen i media. Det kan derfor bli mye informasjon å forholde seg til. Under følger en oversikt over de viktigste datoene den neste måneden, der statslederne planlegger å redde økonomien.

8. november er det møte i The Economic and Financial Affairs Council (ECOFIN). ECOFIN består av alle de 27 EU-landenes finansministere. Her skal beslutningene som ble tatt på EU-toppmøtene for to uker siden, diskuteres.

15. november skal Italia presentere en ny økonomisk plan for hvordan landet skal komme ut av investorenes søkelys. Planen kan bli avgjørende for om landet kommer seg ut av krisen, eller om det blir neste land som må motta krisehjelp fra Den Europeiske Sentralbanken (ESB), EU og Det Internasjonale Pengefondet (IMF).

18. november er det nytt møte i ECOFIN.

20. november er det parlamentsvalg i Spania. Alt tyder på et stort nederlag for den sosialistiske regjeringen og partileder og statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero. Sentrum-høyre-partiet Popular Party ventes å vinne med et komfortabelt flertall, skriver den danske nettavisen borsen.dk.

29. november er det møte i Eurogruppen. Eurogruppen inneholder finansministerne til de 17 EU-landene som har adoptert euro som valuta.

8. desember er det møte i Den Europeiske Sentralbanken, etterfulgt av pressemøte.

9. desember er det toppmøte for EUs statsledere i Det europeiske råd.

10. desember skal de største europeiske bankene presentere en plan for rekapitalisering, i forhold til hvordan bankene vil takle en nedskriving av greske verdipapirer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere