NA24.no

Noe avventende på Wall Street

De amerikanske aksjefuturene indikerer at børsene i New York kommer til starte dagen noe svakere.

Dow Jones Indicative peker opp 0,10 prosent, mens aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen ligger an til å starte dagen ned 0,02 prosent. Nasdaq-futuren faller 0,09 prosent.

Kontrakter på råolje med levering i juni falt tilbake til under 70 dollar i den amerikanske handelen tidligere på mandag. Oljemarkedet virker å ha lagt den største uroen rundt Irans atomprogram bak seg etter at det kom signaler om at Iran kan komme til å velge en mer forsonende linje enn hva de tidligere har hatt.

- De høye oljeprisene er ikke konsistent med de langsiktige trendene, bare fordi de er mye høyere enn marginkostnadene for tilleggsfat, sier Claude Mandil i det Internasjonale Energibyrået.

Nedgangen i dollarkursen mot de viktigste sammenlignbare valutaene gjør også at markedet er noe mer avventende mandag.

Det er spesielt det at den amerikanske valutaen svekker seg mot den japanske Yenen som bidrar til at markedet er noe avventende. Blant annet påvirker dollarsvekkelsen fusjons- og oppkjøpsaktiviteten på Wall Street.

Et oppkjøp på 26 milliarder dollar står i fare etter at dollaren den siste tiden har svekket seg. Wachovia har meldt interesse om å kjøpe konkurrenten Golden West med en premie på 15 prosent basert på fredagens sluttkurs.

I løpet av helgen har det vært mange andre oppkjøps rykter rundt flere av selskaper i USA. Berkshire Hathaway som er kontrollert av den mektige spekulanten Warren Buffett skal ha blitt enige om å kjøpe 80 prosent en produsent av verktøy for 4 milliarder dollar.

Samtidig er det ventet at Thermo Electron og Fisher Scientific International skal melde om en avtale verdt 10,6 milliarder dollar om å denne et nytt selskap.

EMI Group skal ifølge Sunday Telegraph har meldt interesse om å kjøpe Warner Music for 30 dollar aksjen, meglerhuset Citigroup har lagt ut en analyse der de anbefaler salg av Warner Music. Citigroup mener at kjøpsinteressen fra EMI Group allerede skal være bakt inn i Warner Music-kursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere