NA24.no

Noen skyer for Suntech

Solcellekonsernet Suntech Power kom ikke helt i mål i fjerde kvartal, og guider under konsensus.

Det kinesiskamerikanske solcellekonsernet Suntech Power Holdings Co. har lagt frem sin fjerde kvartals rapprot, og innholdet var ikke helt opp på analytikernes forventninger.

NA24 - din næringslivsavis

Suntech Power melder om et resultat per aksje på non-GAAP-basis på 34 cent, eller 58,2 millioner dollar. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av Thomson Financials, ventet 36 cent per aksje i snitt.

Driftsinntektene endte på 397,5 millioner dollar, en økning på 82,5 prosent sammenlignet med samme periode i 2006. Her lå konsensus på 420 millioner dollar. Leveransene av solcellermoduler i fjerde kvartal tilsvarer 110 megawatt.

Når det gjelder 2008 og inneværende kvartal, så forventer Suntech leveranser på moduler tilsvarende 530 megawatt i år. Det forventes å gi driftsinntekter på størrelsesorden 1,9 til 2,1 milliarder dollar gjennom året. Analytikerne venter ifølge Thomson 2.244 millioner dollar.

For første kvartal guider Suntech på driftsinntekter på 370 til 380 millioner dollar, mens markedet hadde sett for seg 455 millioner dollar i inneværende kvartal.

Suntech har tatt mål av seg til å ha en årlig produksjonskapasitet på 1 gigawatt ved utgangen av 208, det vesentligste av ekspansjonen vil komme på plass i andre halvår. Derfor legger selskapet også 60 prosent av omsetnignen til siste halvdel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere