NA24.no

Nok en blokk til Rocksource

Oljeselskapet produserte mindre, men har fått nok en blokk i USA.

Rocksource hadde i september en produksjon på 1.101 fat oljeekvivalenter per dag. Det er en nedgang fra 1.158 fat per dag i august.

NA24 - din næringslivsavis

Produksjonen kommer fra de amerikanske datterselskapene og problemene selskapet har slitt med tidligere i år er mer eller mindre løst. Likevel har ikke de rammede brønnene fullt ut klart å oppnå samme nivå som tidligere.

- Med prisene på naturgass i USA værende på veldig lave nivåer, er insentivene på å gjennomføre reparasjoner og overhaling for å holde kostnadsnivået lavt og forbedre marginene, istedenfor å øke produksjonen, skriver Rocksource i en børsmelding.

Selskapet beholder produksjonsmålet på 1.300 fat oljeekvivalenter per dag for 2009.

De har fortsatt arbeidet med å evaluere utviklingsmulighetene for Granbury-funnet. Fortsatt venter de at det vil komme en avgjørelse i løpet av kort tid og de skylder på den vanskelige situasjonen for de lave gassprisene. En eventuell oppstart av produksjonen vil skje raskt.

Oljeselskapet opplyser i en separat børsmelding at de har fått tidelt nok en blokk i forbindelse med utlysning nye blokker i Mexicogolfen. Det skjer i forbindelse med at datterselskapet er blitt formelt kvalifisert som eier og operatør for Mexicogolfen.

Samlet har nå Rocksource ti blokker i forbindelse med tildelingen «Western Gulf of Mexico Lease Sale 210». Antallet kan bli økt med ytterligere fem tildelinger og endelig tildeling er ventet i løpet av få uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere