NA24.no

Nok en nedtur i Asia

Pessimismen i USA smittet over på Asia og bidro til en lei ukestart.

Igjen har vekstpessimisme rammet de asiatiske aksjemarkedene. Det er etter forrige ukes nedslående økonomiske tall som bidrar til å sende børsene i Asia videre nedover.

NA24 - din næringslivsavis

Faren for at husholdningene og industrien vil få mindre å rutte med som følge av lavere økonomisk vekst gjorde at de eksportsensitive aksjene i Asia ble sendte ned mandag morgen.

Indikasjoner om at aktiviteten i amerikanske bedrifter er i ferd med å avta kom da en regional aktivitetsindeks for bedriftene i Philadelphia-området torsdag viste en overraskende nedgang. Denne indeksen blir sett på som en tidlig indikator på mulige endringer, og falt i september mer enn den har gjort noen gang siden 2001.

Tidligere har høy amerikanske rente fått skylden for pessimismen i markedet, men etter at aktiviteten i både bolig og i industrien er avtagende virker det mindre sannsynlig at den amerikanske sentralbanken vil heve renten.

Morgan Stanley Capital Internationals Asia-indeks var i morgentimene mandag ned 0,2 prosent til 126,56 poeng. I Japan steg Nikkei-indeksen 0,14 prosent til 15.655,99 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere