NA24.no

Nok en skrell fra Fredriksen

Sist oppdatert:
Riggselskapet Seadrill lever ikke opp til forventningene.

Selskapene til John Frederiksen har ikke hatt en god dag. Frontline kutter utbyttet, mens Golden Ocean har stort behov for ny kapital. Nå leverer Seadrill også et dundrende underskudd.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

I fjerde kvartal fikk Seadrill et resultat før skatt som viser 693,1 millioner dollar i minus. Det er en kraftig forverring fra 106 millioner dollar i pluss i fjerde kvartal 2007.

Bakgrunnen for det dårlige resultatet ble varslet tidligere i uken. Selskapet er nødt til å skrive nedverdier og ta avsetninger på aksjer de eier i andre selskaper.

På driften viser selskapet en bedring og økte driftsresultatet til 153,4 millioner dollar fra 110,2 millioner dollar. Det er likevel dårligere enn forventningene. Analytikerne ventet at driftsresultatet ville havne på 187 millioner i fjerde kvartal, viser estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

Før avskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) på 226 millioner dollar. Her ventet analytikerne 261 millioner dollar.

De totale inntektene økte 578,5 millioner dollar fra 446,1 millioner, men var lavere enn forventningene på 614 millioner dollar.

Selskapet har en ordrereserve på 12,7 milliarder dollar.

- Resultatet for første kvartal 2009 vil trolig bekrefte Seadrills sterke vekst i driftinntekter, skriver selskapet i sin resultatrapport.

Det er likevel fare for skår i gleden. Flåten av oppjekkbare rigger må tåle betydelig nedetid. Dette kan fortsette i flere kvartaler siden flere rigger vil gå uten oppdrag og legges i opplag. Videre vil resultatet for første kvartal bli påvirket av at dypvannsriggen «West Sirius» på 40 dager i forbindelse med reparasjonsarbeid og utskriftninger.

- Styret er veldig sikre på sine utsikter for selskapets drift og venter en sterk vekst i inntjening de neste kvartalene, heter det i resultatpresentasjonen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere