Gå til sidens hovedinnhold

Nok en skuffelse fra Ocean Rig

Ocean Rig kan notere postiv bunnlinje i begynnelsen av 2008 etter smellen på tampen av fjoråret.

Ocean Rig ASA kan melde om et mindre plussresultat for første kvartal, men nådde ikke opp til det markedet hadde forventet.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet i første kvartal endte på 19,3 millioner dollar, opp fra minus 9,3 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor. Samtidig steg driftsinntektene fra 42,6 millioner i siste periode i fjor til 67,1 millioner dollar i årets tre første måneder.

NA24-TV:Se presentasjonen her

Resultatene er imidlertid svakere enn ventet. Analytikerne hadde sett for seg et driftsresultat på 26 millioner dollar, etter driftsinntekter på 71 millioner dollar.

Resultat før skatt endte på 6,4 millioner dollar, som var omkring halvparten av hva analytikerne ifølge estimater innhentet av Reuetrs, hadde ventet. Konsensus lå på 13 millioner dollar. I fjerde kvartal endte resultat før skatt på minus 50,4 millioner dollar etter svake driftsresultater og store negative tall i finanspostene.

Ocean Rig er i ferd med å bli kjøpt opp av det amerikanske bulkrederiet DryShips, som skal legge inn et pliktig bud på selskapet i løpet av kort tid. DryShips har allerede kontroll over mer enn 71 prosent av aksjene i riggselskapet. Budet er ventet å ligge på 45 kroner.

NA24-TV:Se presentasjonen her

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot