*Nettavisen* Økonomi.

Nok et norsk oljefelt har passert en milliard fat

EN MILLIARD: Siden åpningen i 1982 er det produsert mer enn en milliard fat på Valhall-feltet. Foto: (BP/Arkiv)

Valhall-feltet i Nordsjøen har passert en milliard produserte fat oljeekvivalenter, over tre ganger mer enn ventet ved åpningen i 1982.

05.01.17 10:52

Bare uker etter at Statoil meldte at Troll B-plattformen hadde produsert en milliard oljefat, kan det Aker BP-eide feltet skryte av samme milepæl, skriver Stavanger Aftenblad.

Aktivitetsnivået på Valhall har vært høyt, med tilnærmet kontinuerlig borevirksomhet siden oppstarten, og det er for tiden 55 aktive brønner på feltet.

– I 1995 etablerte vi planer med en overordnet målsetting om å forlenge feltets levetid og utvinne mer enn en milliard fat oljeekvivalenter. Vi har oppnådd dette 15 år tidligere enn vi trodde den gang, og vår nye ambisjon er å produsere ytterligere minst 500 millioner fat oljeekvivalenter, sier driftsdirektør Eldar Larsen i Aker BP.

Valhalls olje og gass produseres fra krittreservoar om lag 2.500 meter ned i undergrunnen i den sørlige delen av Nordsjøen. Hod-feltet, som produserer via Valhall, har stått for 75 millioner av milliarden med oljefat, ifølge Aftenbladet.

I 2015 ble det produsert 227,8 salgbare standard kubikkmeter oljeekvivalenter i Norge, noe som svarer til om lag 1,43 milliarder fat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.