*Nettavisen* Økonomi.

Nok et norsk selskap trekkes inn i Petrobras-saken

Grimstad-rederiet Ugland setter i gang en intern gransking etter anklager om bestikkelser i forbindelse med Petrobras-skandalen i Brasil, skriver Dagens Næringsliv.

29.12.15 04:19

Mandag meldte avisen at investeringsselskapet Akastor gransker mulig korrupsjon i et datterselskap, og nå trekkes også Uglands Rederi inn i den omfattende Petrobras-saken.

Årsaken er at en tidligere direktør i et samarbeidsselskap Ugland var medeier i, dansken Anders Mortensen, anklages for å ha betalt bestikkelser til det brasilianske oljeselskapet for å sikre en langsiktig fraktavtale i 1998-99.

– Vi holder på å se på denne saken nå, sier Ugland-selskapenes konsernsjef Øystein Beisland til DN.

Les også fersk kommentar fra ansvarlig redaktør i Mediehuset Nettavisen Gunnar Stavrum: - Norske milliarder til korrupte Brasil

Beisland understreker at rederiet har nulltoleranse for korrupsjon og sier det gjennomgår alt som finnes av dokumenter i saken.

Bestikkelsespengene skal ha blitt betalt til den daværende Petrobras-direktøren Pedro Barusco via en mellommann. Barusco er en av politiets viktigste kilder i etterforskningen av korrupsjonssaken, som regnes som historiens største.

Skandalen har røtter tilbake til 2004, da 16 av de største entreprenørselskapene i Brasil sammen dannet et kartell som hadde som formål å svindle Petrobras. 173 personer er så langt tiltalt i saken, og mer enn 14 milliarder kroner påstås å ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag