*Nettavisen* Økonomi.

Nokia kjøper Trolltech

Nokia kjøper det norske IT-selskapet Trolltech. Millionene regner over gründerne.

28.01.08 13:40

Verdens største mobilprodusent kjøper det norske programvareselskapet Trolltech.

NA24 - din næringslivsavis

Prisen er på 16 kroner per aksje, og oppgjøret skjer i kontanter.

60 prosent premie
Basert på sluttkursen fredag har budet fra Nokia en premie på hele 60 prosent.

Nokias tilbud priser Trolltech til 843,8 millioner kroner.

Trolltech er et norsk selskap som ble startet opp i 1994, og selskapet har to produktlinjer med Qt® og Qtopia®. Selskapet gikk på børs 5. juli 2006 og salget er lønnsomt for de som startet opp selskapet - men kursen er lavere enn dagen de ble notert på Oslo Børs. Trolltech startet sin første dag på Oslo Børs med en kurs på 17,5 kroner aksjen.

Les hvorfor Nokia kjøper det norske programvareselskapet på NA24s søstertjeneste digi.no.

Rik
Haavard Nord, som er toppsjef og gründer i selskapet, innkasserer over 116 millioner kroner på salget.

Eirik Chambe-Eng, som også er en av de som startet opp selskapet, har tittelen sjefstrollet. Han innkasserer noe under dette gjennom sitt investeringsselskap Vuonislahti Invest .

Klikk på bildet for å forstørre.

Forhåndsaksepter
Allerede har aksjonærer som sitter på 35.024.830 aksjer gitt sine forhåndsaksepter. Det tilsvarer 66,43 prosent av Trolltech. Ledelsen og grunnleggerne er blant de som har gitt Nokia sin forhåndsaksept.

NA24 har tatt en ringerunde til analytikere som følger Trolltech men få vil uttale seg om prisen Nokia er villig til å betale for det norske IT-selskapet.

Haavard Nord, Vuonislahti Invest AS kontrollert av Eirik Chambe-Eng, Teknoinvest og flere fond forvaltet av Index Ventures er blant de som har slått til på tilbudet fra den finske kjempen.

Andre selskap ut

Rett etter nyttår ble det kjent at Fast ble kjøpt opp av giganten Microsoft. 6,6 milliarder kroner, eller 19 kroner aksjen, var giganten villig til å slå i bordet med for det hurtig voksende søkeselskapet. Med dagens tilbud fra Nokia er dermed det andre toneangivende IT-selskapet på vei ut fra et norsk eierskap.

Pressekonferanse
Det norske IT-selskapet og Nokia holder pressekonferanse på Radisson SAS Hotel Nydalen klokken 13.00 mandag.

Nokias Fou-direktør Lee Williams og Trolltechs administrerende direktør Eirik Chambe-Eng og finansdirektør Knut Stålen vil delta på pressekonferansen.

Les mer om selskapet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag