*Nettavisen* Økonomi.

Nokia senkes etter tall

Det finske telekomeventyret Nokia leverte ikke varene og senker guidingen.

Finske Nokia ser ut til å slite mer med finanskrisen en hva de selv og markedet hadde trodd. Aksjen faller etter at rapporten for andre kvartal er lagt frem. Et kvarter etter fremleggelsen var aksjen ned 6,5 prosent i Helsinki.

NA24 - din næringslivsavis

Blant elementene som skuffer i dagens rapport fra Nokia er svakere omsetning enn ventet og senkning av tidligere guiding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nokia hadde andre kvartal en omsetning på 9,9 milliarder euro, mens markedet ifølge Thomson reuters hadde sett for 10,15 milliarder euro. Nettoresultatet endte på 380 millioner dollar, eller 10 cent per aksje. Her var det ventet 13 cent per aksje ifølge Thomson Reuters. Juster resultat per aksje endte på 15 cent.

I samme periode i fjor omsatte Nokia for 13,16 milliarder euro og satt igjen med 1,1 milliarder på bunnlinjen.

Når det gjelder guidingen, så sier Nokia nå at de forventer å holde på sin egen markedsandel, men de tidligere hadde guidet på en økning. De opprettholder imidlertid sin prognose om at verdens appetitt på mobiltelefoner vil falle med 10 prosent i år sammenlignet med 2008. Selskapet mobilenhetssalg falt for øvrig med 15 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Når det gjelde Nokia Siemens telekominfrastrukturenhet så ventes det et fall i salget på 10 prosent i 2009, som er uendret i forhold til forrige prognose.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Annonsebilag