NA24.no

Nokia vil bli større

Positive toner fra det finske mobilselskapet.

Verdens største produsent av mobiltelefoner vil bli større. Nokia har klare mål om å øke markedsandelen og spår at markedet vil forsette veksten fremover. Det ble klart under selskapets kapitalmarkedsdag.

NA24 - din næringslivsavis

For mobiltelefoner venter Nokia at totalmarkedet vil øke med ti prosent i 2008 fra estimatene på 1,1 milliarder enheter for 2007. Størst vekst er det ventet i Asia og Stillehavet, Kina og Midtøsten samt Afrika. Her venter den finske mobilgiganten av totalmarkedet vil øke med over 15 prosent. I Nord-Amerika, Europa og Latin-Amerika er det ventet en vekst på under 10 prosent.

Lønnsomheten for bransjen er også ventet å øke i 2008, men at den gjennomsnittlige salgsprisen vil ligge noe lavere. Dette skyldes økt konkurranse og virkningene fra de fremadstormende markedene.

I løpet av ett til to år skal Nokias driftsmargin økes fra 16 prosent til 17 prosent. Det er langt bedre enn hva selskapet meldte for ett år siden, da de hadde et mål om en driftsmargin på 15 prosent på to års sikt.

Innen 2009 venter Nokia at det finnes fire milliarder abonnenter i verden. Det er ett år tidligere enn hva de tidligere estimatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere