Nølende start på Wall Street

Investorene på børsene i New York har lite å forholde seg til, men de toneangivende stiger.

21.11.06 16:19

To av tre er fasiten etter at Wall Street har åpnet.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones klarer ikke følge opp de to andre toneangivende indeksene og faller 0,18 prosent til 12.319,74 poeng. Dermed fortsetter nedturen etter seks dager med sammenhengende opptur. De siste ukene har rekordene kommet tett som hagel for den kjente indeksen, men festen er foreløpig avblåst.

De to andre toneangivende indeksene, S&P 500 og Nasdaq, stiger 0,13 prosent til 1.402,31 poeng og 0,07 prosent til 2.454,53 poeng.

HTML EMBED

Følg Nasdaq

Det er få nyheter for investorene på Wall Street denne dagen. I går klarte ikke flere store oppkjøp å prege børsutviklingen, og det har heller ikke kommet de store klare indikasjonene i dag.

Dell legger frem sitt resultat for tredje kvartal i dag, og selskapet var i søkelyset i forkant at handelen åpnet.

En undersøkelse viser at den underliggende volatiliteten på Wall Street har falt. Analytikerne fra Standard & Poor's ser også klare tendenser til at det er større vilje til å ta risiko.

- En økende appetitt for risiko og vilje til å kjøpe lavere kvalitets aktiva til en høyere verdsettelse er alle klassiske signaler på at bull-markedet modnes, heter det i an sammenstilling fra undersøkelsen.

Likevel viser undersøkelsen av analytikerne mener at den samlede verdsettelsen forblir lav.

Oljeprisen viser også styrke etter flere dager med nedtur. Forventninger til hvordan oljelagrene utviklet seg i forrige uke sender oljeprisen opp. Høyere etterspørsel etter fyringsrelaterte produkter gjør at enkelte spekulerer i fallende lagre. I tillegg har OPEC gitt signaler om at de kan komme til å vurdere ytterligere kutt.

Et fat av referanseoljen WTI koster 59,16 dollar.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.