*Nettavisen* Økonomi.

Nordea Bank Norge kan bli svensk filial

Nordea Bank Norge er Norges nest største bank med nesten en 900.000 privatkunder og 87.000 bedriftskunder. Den ferske konsernsjefen i Nordea, Casper von Koskull, har lagt fram forslag om å gjøre det norske datterselskapet om til svensk filial. Foto: Bertil Enevåg Ericson (NTB scanpix)

Den ferske konsernsjefen i Nordea, Casper von Koskull, har lagt fram forslag om å gjøre det norske datterselskapet om til svensk filial. Det kan skape urettferdig konkurranse for norske banker.

18.11.15 05:28

Ved å flytte til Sverige, kan banken, unngå strenge norske kapitalkrav, men von Koskull sier til Dagens Næringsliv at dette ikke er den eneste grunnen til sammenslåing.

– Det ville være moralsk feil. Dessuten kan vi snuble fort, fordi det kommer regelendringer hele tiden, sier konsernsjefen

Nordea Bank Norge er Norges nest største bank med nesten en 900.000 privatkunder og 87.000 bedriftskunder. Om Von Koskulls plan, som ble lagt fram ved et besøk i Oslo på tirsdag, får gjennomslag i Nordeas styre, vil banken ha bedre muligheter til å kunne tilby lavere lånerenter og romsligere lån.

– Det er opp til bankene selv hvordan de organiserer seg. Samtidig er vi opptatt av like konkurransevilkår i Norge, og at lik risiko skal ha lik solidaritet. Nå kan de i stedet bli ulikhet i en større del av markedet, sier Idar Kreutzer i Finans Norge.

Finanstilsynet har holdt tilsyn med det norske delen av Nordea, men om de flytter til Sverige kan dette bli slutt. Von Koskull hevder sammenslåing kan redusere byråkrati og operativ risiko ved å ha én stor bank i konsernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag