NA24.no

Nordea: God start på året

Sist oppdatert:
Nordea melder om en «meget god» start på 2009.

Den svenske storbanken Nordea skriver i en pressemelding torsdag at starten på 2009 har vært svært god.

NA24 - din næringslivsavis

- De to første månedene av 2009 har driftsinntektene i Nordea økt kraftig sammenlignet med samme periode i 2008, skriver selskapet i meldingen.

- Den positive utviklingen skyldes en økning i netto gevinster og tap i Capital Markets Products og Group Treasury og fortsatt positiv utvikling i netto renteinntekter til tross for press på innskuddsmarginene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Uttalelsen kom på en ekstraordinær generalforsamling i Nordea, og det var konsernsjef Christian Clausen som kommenterte resultatet for de to første månedene av 2009.

Ifølge Clausen skal utviklingen i kostnader og tap på utlån være som forventet, og som kommunisert i årsrapporten i februar. Da ble det forventet at tapet i utlån ville være omtrent 10 milliarder kroner for hele 2009.

- Risikojustert resultat i de to første månedene er dessuten høyere enn i samme periode i fjor, skriver banken avslutningsvis.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere