*Nettavisen* Økonomi.

Nordea hever renten

En av de største bankene i Norge gir dyrere boliglån.

23.09.08 13:42

Nordea har lenge hold renten i ro. DnB Nor, Fokus Bank og flere andre mindre banker har allerede hevet renten som følge av uroen i finansmarkedene. Det gjør de fordi bankenes innlån har blitt langt dyrere.

NA24 - din næringslivsavis

Nå følger Nordea etter de øvrige bankene. Den nordiske banken hever renten på boliglån med 0,25 prosentpoeng i Norge, mens innskuddsrenten justeres opp 0,40 prosentpoeng.

- Pengemarkedsrenten har økt vesentlig den siste tiden på grunn av den globale uroen i finansmarkedene. Med den usikkerheten vi opplever i markedet nå, kan vi ikke utelukke ytterligere renteøkninger i tiden fremover. Vi må forholde oss til markedet og justere vårt rentenivå i forhold til det, sier Anne Stärk-Johansen leder for bankvirksomheten i Norge.

Etter dette blir nominell renten på 7,20 prosent for et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 7 prosent rente på innskudd fra kr 500.000 på Kapitalkonto.

Renteendringen vil slå inn allerede onsdag for nye lån, mens reguleringen kommer ført 6. november for innskudd og lån til eksisterende personkunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.