Nordea høyner i lakseaksjer

FRØYA 20100908. Laks i mære på SalMar på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

FRØYA 20100908. Laks i mære på SalMar på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Øker kursmålet på Bakkafrost og Salmar.

26.08.15 11:43

Nordea Markets høyner kursmålene på Bakkafrost og Salmar, og gjentar en holdanbefaling på lakseselskapene.

På Bakkafrost høynes kursmålet til 250 fra 220 kroner, med bakgrunn i en kombinasjon av valutaeffekter og multippelekspansjon.

- Marginen på 22,6 kroner per kilo i andre kvartal var enda et datapunkt som viser at Bakkafrost spiller i en egen liga når det kommer til marginer, skriver sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea i en oppdatering.

På Salmar tas kursmålet opp til 130 fra 123 kroner etter oppjustering av lakseprisestimatene i 2016 og 2017.

- Selskapet har vært en kostnadsleder for det meste av tiden som notert selskap. Driftsmarginene i andre kvartal på 9,6 kroner per kilo (oppdrett 8 kroner) forteller en historie om at kostnadsutviklingen utfordrer lederskapet, skriver Nordea-analytikeren om Salmar.

Nordea estimerer at det gjennomsnittlige kostnadsnivået har steget fra 25,5 kroner til 29 kroner per kilo på ni måneder og ser ingen trendendring i nærmeste fremtid.

- Timingen er heldigvis gunstig; lav global tilbudsvekst og en gunstig valutasituasjon gir høye priser, skriver Giskeødegård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.