NA24.no

Nordea interessert i Kaupthing

Sist oppdatert:
Den svenske storbanken kan være på jakt etter deler av Kaupthing. Det bekrefter Nordea.

De islandske bankene har nå så store problemer at de er tvunget til å selge unna eiendeler i balansen for å komme seg gjennom finanskrisen.

NA24 - din næringslivsavis

Det kan få store følger for flere norske avdelinger av islandske banker. Ifølge SvD Näringsliv og svenske E24.se er Nordea interessert i å sikre seg deler av Kaupthings virksomhet. I tillegg kan norske deler av Glitnir også være til salgs.

- I sammenheng med at vi kjøpte deler av Roskilde Bank fortalte vi at vi kan være interessert i andre virksomheter i Norden om det passer inn i vår strategi. Vi ser på muligheter som dukker opp nå, og analyserer hvordan disse kan passe inn, sier Nordeas IR-ansvarlige, Johan Ekwall, til e24 og SvD Näringsliv.

- Jeg tror at mange av de nordiske storbankene kan være interessert i Kaupthings utenlandske virksomheter. Derimot tror jeg ikke noen er interessert i å kjøpe hele Kaupthing, sier Pål Ringholm, analysesjef i First Securities til e24.se.

Ringholm mener også at BN Bank, som Glitnir kjøpte i 2005, kan være interessant for svenske storbanker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere