Nordea med driftsresultat på 1,1 milliard

Konsernsjef Christian Clausen kan være fornøyd med driftsinntektene, selv om de har gått noe ned sammenlignet med samme periode i fjor.

Konsernsjef Christian Clausen kan være fornøyd med driftsinntektene, selv om de har gått noe ned sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: (COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN)

Forbedret driftsresultatet med seks prosent sammenligner med i fjor.

29.04.14 07:53

Nordea fikk et driftsresultat på 1106 millioner kroner i første kvartal 2014 sammenlignet med 1006 millioner i 2013.

Bankkonserntet hadde driftsinntekter på 2501 millioner kroner mot 2506 millioner første kvartal 2013.

Avkastning på egenkapitalen ble 11,4 %, opp fra 11,1 % i fjor.

Konsernsjef Christian Clausen har følgende kommentar til resultatet:

- I begynnelsen av 2014 økte aktiviteten innen rådgivning til bedriftskunder om finansielle løsninger og kapital-markedstransaksjoner, og aktiviteten på spareområdet er fortsatt sterk. Det ga en forbedring i netto gebyr- og provisjonsinntekter på 13 %. Etterspørselen etter lån er fortsatt lav, i likhet med rentenivået, og de samlede inntektene var stort sett uendret sammenlignet med i første kvartal 2013, men steg 3 % i lokale valutaer. Driftsresultatet økte med 6 % takket være høyere effektivitet og bedre kredittkvalitet, og kostnader i prosent av inntekter gikk ned til 49 % (51 %). Ren kjernekapitaldekning etter full implementering av nye kapitaldekningsregler i henhold til Basel 3 bedret seg med 70 basispunkter til 14,6 %.

I den nåværende situasjonen med lav vekst fortsetter vi kostnads- og kapitaleffektiviseringsprogrammene og utnytter forretningsmulighetene kundene våre gir oss.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag