NA24.no

Konsernsjef Christian Clausen kan være fornøyd med driftsinntektene, selv om de har gått noe ned sammenlignet med samme periode i fjor.
Konsernsjef Christian Clausen kan være fornøyd med driftsinntektene, selv om de har gått noe ned sammenlignet med samme periode i fjor. (COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN)

Nordea med driftsresultat på 1,1 milliard

Sist oppdatert:
Forbedret driftsresultatet med seks prosent sammenligner med i fjor.

Nordea fikk et driftsresultat på 1106 millioner kroner i første kvartal 2014 sammenlignet med 1006 millioner i 2013.

Bankkonserntet hadde driftsinntekter på 2501 millioner kroner mot 2506 millioner første kvartal 2013.

Avkastning på egenkapitalen ble 11,4 %, opp fra 11,1 % i fjor.

Konsernsjef Christian Clausen har følgende kommentar til resultatet:

- I begynnelsen av 2014 økte aktiviteten innen rådgivning til bedriftskunder om finansielle løsninger og kapital-markedstransaksjoner, og aktiviteten på spareområdet er fortsatt sterk. Det ga en forbedring i netto gebyr- og provisjonsinntekter på 13 %. Etterspørselen etter lån er fortsatt lav, i likhet med rentenivået, og de samlede inntektene var stort sett uendret sammenlignet med i første kvartal 2013, men steg 3 % i lokale valutaer. Driftsresultatet økte med 6 % takket være høyere effektivitet og bedre kredittkvalitet, og kostnader i prosent av inntekter gikk ned til 49 % (51 %). Ren kjernekapitaldekning etter full implementering av nye kapitaldekningsregler i henhold til Basel 3 bedret seg med 70 basispunkter til 14,6 %.

I den nåværende situasjonen med lav vekst fortsetter vi kostnads- og kapitaleffektiviseringsprogrammene og utnytter forretningsmulighetene kundene våre gir oss.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere