NA24.no


Sjeføkonom i Nordea Kjetil Olsen tror på fortsatt fremgang for norsk økonomi. Her på en pressekonferanse om norsk og internasjonal økonomi i 2016.
Sjeføkonom i Nordea Kjetil Olsen tror på fortsatt fremgang for norsk økonomi. Her på en pressekonferanse om norsk og internasjonal økonomi i 2016. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Nordea: Norges opptur fortsetter

Sist oppdatert:
Storbanken Nordea er rimelig sikker på at oppgangen i norsk økonomi fortsetter.

Tirsdag slippes tall fra det norske nasjonalregnskapet for tredje kvartal.

- Vi tror oppgangen i norsk økonomi fortsatte i tredje kvartal og venter at tallene vil vise en vekst på 0.6 prosent fra forrige kvartal og 2.1 prosent siste år, i tråd med Norges Banks anslag, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea i en morgenrapport tirsdag.

Konsensus er 0,5  prosent.

- Alt på eller høyere enn konsensus vurderer vi å være konsistent med den positive trenden vi har sett så langt i 2017. Det vil trolig også Norges Bank gjøre. Men minst like viktig som BNP-tallene er veksten i sysselsettingen. Vi venter en vekst på 0.3 prosent sammenlignet med forrige kvartal og 0,9 prosent siste år. Det vil være nok til å drive arbeidsledigheten ytterligere ned, skriver Olsen.

Her venter Norges Bank en vekst på 0.25 prosent.

I dag morges kom forventningsbarometeret fra Finans Norge for fjerde kvartal 2017.

- Hovedindikatoren trakk videre opp, det er dermed samlet sett litt større optimisme blant norske husholdninger. Men avkjølingen i boligmarkedet gir utslag, indikatoren for om dette er tidspunktet for større anskaffelser falt fra tredje kvartal. I Oslo/Akershus, hvor boligmarkedet har kjølt seg mest ned, har det samlet også vært en nedgang i i optimismen. På Sør-Vestlandet ser vi imidlertid at optimismen stiger videre. Alt i alt gir ikke forventningsbarometeret så langt inntrykk av at det som nå skjer i boligmarkedet vil påvirke norske husholdningers konsum veldig mye, noterer Olsen.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere