*Nettavisen* Økonomi.

Nordea og Nets utvider

Foto: (EPA)

Nets får ansvar for betalingstransaksjoner i Finland.

Det utvidede samarbeidet betyr at Nets fremover skal stå for håndtering av alle betalingstransaksjoner foretatt med betalingskort for Nordeas nordiske kunder i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Etter utvidelsen med Finland omfatter avtalen nå mer enn 100 000 virksomheter med mer enn 425 mill. årlige transaksjoner.

Global plattform
Nordea og Nets har allerede koblet de første pilotkundene på fellesløsningen. Partene forventer å være klar til å levere i full skala i starten av 2012. Deretter vil Nordea kunne tilby kortinnløsning (dvs. inngåelse av avtaler med virksomhetene om håndtering av kortbetalinger) til det finske markedet basert på Nets' globale plattform.

Henning Holtan, leder for Acquiring-avdelingen i Nordea, ser frem til den nye løsningen som gjør at de finske kundene får tilbud om et enda bredere spekter av tjenester:

- Vi er tilfredse med fremdriften på det strategiske samarbeidet vårt med Nets, som har pågått parallelt med en større migrering av Nordeas eksisterende kunder for å klargjøre fellesløsningen for Nordeas kunder i Finland. Nordea ser kortinnløsning som et strategisk element i banktjenestene vi tilbyr de store virksomhetene, og vi vil benytte det nye spekteret av tjenester til å øke bankhandelen i Finland, sier Henning Holtan i en melding

Svært tilfreds
Hos Nets er kundesjefen i Cards-avdelingen, Kim Hyldig, svært tilfreds med at Nordea nå har valgt å utvide samarbeidet slik at det nå også omfatter Finland:

- Vi er stolte over at Nordea allerede ett år inne i det strategiske samarbeidet er klar for å utvide samarbeidet slik at det også omfatter Finland. Og det er en viktig milepæl i Nets' overordnede strategi om å tilby betalingstjenester i hele Norden, at vi nå kan ta følge med Nordea inn i det finske markedet, sier Kim Hyldig i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag