NA24.no

Nordea overrasker

Sist oppdatert:
Storbanken viser sterke takter i konjunkturnedgangen.

Nordea overrasker med bedre resultat enn ventet i forrige kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernet fikk et driftsresultat på 818 millioner euro, ned 2 prosent fra 818 millioner euro i forrige kvartal, og 882 euro i andre kvartal i fjor. Ifølge di.se hadde analytikerne ventet et driftsresultat på 573 millioner euro, viser estimater innhentet av SME Direkt.

- Dette går bedre enn forventet
- I den verste konjunkturnedgangen i moderne tid har medarbeiderne, den nære relasjonen til kundene og en sterk kapitalposisjon gjort det mulig for Nordea å legge frem det beste halvårsresultatet noen gang. Utviklingen går etter planen. Inntektene er noe høyere enn forventet. Kredittsituasjonen er solid, og tap på utlån har utviklet seg i tråd med våre forventninger, sier konsernsjef Christian Clausen i Nordea.

Konsernets driftsinntekter endte på 2.359 millioner euro, mot 1.992 millioner euro i samme periode i fjor. Her hadde analytikerne sett for seg 2.131 millioner euro.

Netto renteinntekter gikk ned med 4 prosent til 1.305 millioner euro, mens analytikerne hadde sett for seg 1.323 millioner euro.

Netto nedskrivninger for tap på utlån i andre kvartal beløp seg til 425 millioner euro.

- Nordea kan ta eventuelle økte tap på utlån og samtidig utvide forretningsrelasjonene med kundene som følge av høy inntekt og et solid resultat før tap på utlån, en sterk kapitalbase og en konkurransedyktig fundingsituasjon, skriver kosnernet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere