NA24.no

Nordea troner på toppen

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Financial Times har kåret Gunn Wærsteds Nordea til årets bank 2010 i Norge.

Forretningsavisen Financial Times har kåret årets bank i Norge.

- Finanssektoren i Norge overlevde finanskrisen bedre enn de fleste andre land. Men av alle bankene i Norge er det Nordea som har klart å dra fordel av denne motstandsdyktigheten og robustheten på den beste måten. Blant annet har Nordea hatt rekordstor tilstrømming av nye kunder i 2010. Dette er noen av grunnene til at vi kåret Nordea til årets bank i Norge, skriver Brian Caplen, redaktør i Financial Times magasinet, The Banker.

Kåringen av årets bank er basert på en analyse av bankenes finansielle resultater og deres strategiske utvikling det siste året. I tillegg må alle foretakene som deltar konkurransen svare på et inngående spørsmål rundt ulike deler av virksomheten.

Stolt toppsjef
- Det er fantastisk flott å bli kåret til landets beste bank av et blad som utgis av Financial Times-organisasjonen. De har et uavhengig syn på de norske bankene, skriver Gunn Wærsted, administrerende direktør i Nordea Bank Norge, i en melding.

Og hun fortsetter:

- Prisen og kundetilstrømmingen er en anerkjennelse for at Nordea har vært en god partner for kundene under og etter finanskrisen.

Først ute
Nordea har utmerket seg med å komme tidlig på banen med planer for vekst til tross for at markedene lå nede for telling.

- Nordea var den første banken som kom med en omfattende og offensiv vekstplan i denne perioden. Dette har gjort at vi har kunnet akselerere ut av finanskrisen. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke kundene våre for å ha bidratt til at vi har blitt kåret til årets bank i Norge, sier Wærsted.

Nordea fikk prisen Bank of the year i alle de skandinaviske bankene i 2010.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere