*Nettavisen* Økonomi.

Nordiag svikter

Bioteknologiselskapet Nordiag leverer svake tall for tredje kvartal.

26.10.06 08:19

Bioteknologiselskapet Nordiag kunne torsdag morgen melde om salgsinntekter i tredje kvartal på svake 1,2 millioner kroner. I andre kvartal meldte selskapet om inntekter på 1,4 millioner kroner, mens de for tredje kvartal i fjor leverte 1,9 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektene kommer nesten utelukkende fra salg i Norge, og omsetningssvikten skyldes problemer i preparering av prøver i laboratoriet.

- Selskapet arbeider med å implementere ny prosessteknologi som vil øke automatiseringen og skalering for høyere volumer, samt å gjøre selskapet i stand til å overføre teknologien til andre laboratorier, melder selskapet.

Nordiag kunne melde om et driftsresultat for kvartalet på minus 7,5 millioner kroner. Dette er en forbedring fra kvartalet før da driftsunderskuddet var på 7,7 millioner kroner. Samme kvartal i fjor meldte selskapet et tap på 3,6 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 7,3 millioner kroner mot 3,7 millioner kroner samme periode året før.

Selskapet, som utvikler diagnoseløsninger innenfor kreftområdet, skriver i resultatrapporten at de har signert flere viktige avtaler i kvartalet, inkludert en intensjonsavtale med det verdensledende diagnostikkselskapet Quest Diagnostics. De har også inngått en avtale med en stor indisk helsetilbyder. Planen er å lansere produktet GenefecTM i det indiske og britiske markedet mot slutten av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.