*Nettavisen* Økonomi.

Nordic Semi trosser krisen

Prosessorprodusenten øker salg og marginer tross finanskrise og svak dollar.

Nordic Semiconductor som produserer mikroprosessor til ulike elektroniske artikler kan vise til et kraftig løft i salget i tredje kvartal. Dette bidro også til et løft i konsernets driftsmargin.

Det kan se ut til at etterspørselen etter produktene som Nordic Semi leverer prosessorer til har fått et løft. Selskapet kan i hvert fall vise til en økning i driftsinntektene fra 103 millioner krone ri tredje kvartal 2008 til 133 millioner kroner i årets tredje kvartal.

Sliter med dollaren
Oppgang kommer til tross for at selskapet sliter med en stadig sterkere kronekurs mot dollar, da selskapet har 90 prosent av sitt salg i dollar, mens 80 prosent av driftskostnadene er i norske kroner.

Driftsresultatet endte på 28,5 millioner kroner i tredje kvartal, og ga en driftsmargin på 21 prosent. I samme periode i 2008 endte driftsresultatet på 19,6 millioner kroner og marginen på 19 prosent. Bunnlinjen ble imidlertid trukket ned av høye finanskostnader, slik at nettooverskuddet endte på 14,1 millioner kroner, mot 22,4 millioner et år tidligere.

De høye finanskostnadene skyldes i hovedsak utviklingen i dollarkursen på selskapets dollarbaserte balanseposter.

God ordreinngang
Nordic Semi hadde i tredje kvartal en ordreinngang på rekordhøye 161 millioner kroner og en ordrereserve på 110 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Selskapet påpeker at de går inn i fjerde kvartal med en sterk markedsposisjon og stor ordrereserve, men advarer samtidig mot at de fleste store markedene fortsatt er utfordrende. De globale leveransene av halvlederprodukter ligger fortsatt omkring 10 prosent under fjorårsnivået.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.