*Nettavisen* Økonomi.

NordicHealth skuffer

Selskapets marginer er ikke på den sunne siden og reduseres kraftig i kvartalet og for halvåret.

27.08.09 09:24

- Det raskest voksende helsekonsern, står det skrevet på selskapets hjemmeside.

God omsetning
Selskapet NordicHealth omsatte for 44,3 millioner kroner i andre kvartal, mot 45,8 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Før halvåret er omsetningen ned kappe fire millioner kroner. Totalt omsatte selskapet fro 171 millioner kroner i fjor.

- Endringen stammer fra inntektsreduksjon i det norske markedet, heter det fra selskapet. Men eksportmarkedene Finland, Sverige og Danmark har til sammen en inntektsøking i kvartalet på ca. 51 prosent i forhold til andre kvartal i fjor.

Marginsvikt
Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 7,9 millioner kroner i kvartalet, mot 11 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Det noe ned, men for halvåret faller marginene totalt. I fjor hadde selskapet de seks første månedene 10,1 millioner kroner i EBITDA som gir en margin på drøye 11 prosent. Første halvår i år faller den kraftig til 2,4 millioner kroner.

- Endringen er i hovedsak en følge av omsetningsreduksjonen og høyere varekostnad, heter det.

God egenkapital
Konsernets bokførte egenkapital per første halvår er 46,3 millioner kroner, tilsvarende en egenkapitalandel på 50,6 prosent som gir selskapet et godt alburom.

Netto endring i kontanter og kontantekvivalenter var i første halvår på 1,3 millioner kroner mot 400.000 i samme periode i fjor.

Netto kontantstrøm fra driften var i første halvår på 1,3 millioner kroner mot fire millioner kroner i samme periode i fjor. Men netto kontantstrøm fra investeringsaktiviteter er negativ med 2,6 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag