NA24.no

Nordisk børsaksje stoppet

Sist oppdatert:
Aksjen til Stockholms-børsen OMX er stoppet. Børsen har tidligere vært gjenstand for fusjonsrykter.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

OMX-aksjen begynte å bevege seg oppover en halvtimes tid før den ble stoppet torsdag ettermiddag. Aksjen hadde steget med fem kroner til 180 kroner før den ble stoppet. Det er ventet informasjon om hvorfor aksjen er pauset innen åpningen fredag, ifølge Nyhetsbyrået Direkt.

NA24 - din næringslivsavis

Dagens Industri skrev 12. april at Nasdaq har lagt inn et indikativt bud på OMX på 192 svenske kroner per aksje, som tilsvarer 23 milliarder svenske kroner. I dag speskuleres det også i svenske medier om det kan være børsen i London som vil fremme et bud.

- Det finnes ikke noe bud på OMX, men vi er i samtale med flere børser om dagen, sa informasjonssjef Niclas Lilja i OMX til NA24.

Vil ikke kommentere
- Vi kommenterer aldri rykter, sa Richard Constant som er pressetalsmann i Nasdaq til den svenske avisen Dagens Industri.

Nasdaq er en teknologitung amerikansk indeks. OMX er det nordiske børssamarbeidet som eier børser i Norden og i den baltiske regionen.

Det angivelige budet skal være 20,4 prosent over sluttkursen fra onsdag som endte på 159,50 svenske kroner. Det er 120 millioner aksjer i selskapet.

Kvitter seg med aksjer
Den svenske staten har sagt at de vil kvitte seg med sine aksjer i OMX. Finansmarkedsminister Mats Odell ønsket under et møte hos Finansnæringens Hovedorganisasjon før påske nordmenn velkommen som aksjonærer.

- Jeg skulle ikke hatt noe i mot økende norske eierinteresser i OMC. Vi skal selge aksjene i OMX og finnes det norske interesser som vil kjøpe aksjene i OMX, vil jeg ønske det velkommen, sa han.

Tøff konkurranse
Det er for tiden en kraftig konsolideringstrend blant verdens børser. Den kanskje viktigste grunnen til at de amerikanske storbørsene Nasdaq og NYSE kjemper om globale markedsandeler er amerikanske reguleringer. Kjempene krangler nemlig også om markedsandeler i USA når de inngår avtaler i utlandet.

I USA er det nemlig regulert slik at aksjer listet på en børs også kan bli kjøpt på en annen. Børsene har også lett etter å få flere selskaper listet på børsen, noe som har resultert i at de har overtalt selskaper til å skifte fra en børs til en annen, ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere