Gå til sidens hovedinnhold

Nordisk språkpris til Ikea

Ingvar Kamprad og hans Ikea får Nordens språkpris 2017 for sitt bidrag til å gjøre nordiske ord og uttrykk og nordisk kultur kjent ute i verden.

I sin begrunnelse trekker juryen fram at konsernet har bidratt til at folk både i og utenfor Norden har åpnet øynene for nordisk språk og kultur.

«På samtlige Ikea-varehus serveres i dag skandinaviske spesialiteter i restauranten, skilt med «Tack» og «Hej då» møter kundene, og møbelnavnene oversettes ikke. Dermed lærer også vi i Norden at det heter lingon, godis og glass, sovdags, tupplur og gäspa på svensk», heter det.

Les mer: Dette betyr navnene på IKEA-møblene

– Jeg er svært takknemlig for at Foreningen Norden tildeler meg en så prestisjetung pris. På Ikea legger vi alltid stor vekt på å markedsføre det unike ved skandinavisk kultur og våre skandinaviske verdier. Og siden jeg har slitt med dysleksi hele livet, forstår jeg godt hvor viktig språk er, kanskje bedre enn de fleste, sier Ikea-grunnlegger Ingvar Kamprad.

Prisen deles ut mandag kveld på Abbediengen Hovedgård i Oslo. Administrerende direktør Clare Rodgers i Ikea Norge skal ta imot prisen, som deles ut av næringsminister Monica Mæland (H).

Les også: IKEA har det morsomt med oppstyret rundt Game of Thrones-kappene

Les også

Ufiltrert kaffe kan gi økt kolesterol - Helsedirektoratet advarer

Kommentarer til denne saken