Nordlys har fått ny sjefredaktør

Foto: Nordlys

Anders Opdahl er Nordlys nye sjefredaktør

Anders Opdahl (32) er ansatt som sjefredaktør i Nordlys.

Opdahl har vært konstituert i stillingen siden 13. januar i år.

– Anders har de egenskapene vi har vært på jakt etter i stillingen som sjefredaktør i Nordlys. Både i forhold til avis og digitale medier kan han vise til dokumenterte resultater. To helt nødvendige egenskaper i et mediemarked i endring, sier konserndirektør i A-pressen, og styreleder i Nordlys, Gunn E. Paulsen.

Enstemmig innstilling
Et eget rekrutteringsutvalg bestående av representanter for både eiere og ansatte har på vegne av styret i Nordlys jobbet med å finne den rette kandidaten. Innstillingen om å tilby Opdahl stillingen var enstemmig.

Opdahl, opprinnelig fra Lakselv i Finnmark, kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i Nordlys, en stilling han har hatt siden 2005. Han har i tillegg erfaring fra Finnmark Dagblad, Avisenes Nyhetsbyrå og Dagbladet. Opdahl har ledet og deltatt i en rekke prosjekter i Nordlys og A-pressen de siste årene, sist utviklingen av Nordlys for mediebrett.

Ydmyk og glad
– Det er en utrolig spennende jobb. Nordlys er den største avisen i nord, og den fremste kanalen for nyheter og handel i Tromsø-regionen og Troms. Min jobb blir, sammen med vår dyktige stab, å befeste og styrke disse posisjonene på papir, og sørge for at de videreføres digitalt. Samtidig skal vi opprettholde posisjonen som det desidert viktigste menings- og debattorganet nordpå. I dag er jeg ydmyk og veldig glad, sier Anders Opdahl.

Opdahl tiltrer stillingen umiddelbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.