NA24.no

Nordmann kler opp stjernene

Sist oppdatert:
- Talent er ikke nok, mener den norske designeren som er for sexy for Mette-Marit.

LONDON (NA24): Fra ung og lovende til internasjonalt gjennombrudd.

NA24 - din næringslivsavis

Det høres ut som omtale av en ny sportsstjerne, men i dette tilfelle dreier det seg om fremgang i motebransjen for designer Kristian Aadnevik (27).

Bergenseren med base i London har lenge vært en lovende motedesigner, noe som har resultert i fem visninger på London Fashion Week. Dit kom også kronprinsesse Mette-Marit og så moteshowet hans. Etter London deltok han på motemessen i Paris, og det var her ordrebøkene begynte å fylles opp.

- Jeg har alltid hevdet at suksess kun måles i salg. I så måte opplevde jeg betydelig fremgang i Paris der jeg solgte bra til butikker i mange land. Jeg vil si at salget på messen i Paris var bedre enn forventet, sier Kristian Aadnevik til NA24.

Aadnevik lager moter for unge kvinner og henvender seg først og fremst til luksusmarkedet. Hans antrekk er nå å finne i butikker i land som Japan, Italia, Frankrike og to butikker i London, mens DiN (Design in Norway) på Steen & Strøm i Oslo er eneste norske butikk som selger moter fra Aadnevik.

Skapte meg et navn
- Fashion er ingen lett industri. I begynnelsen var det viktig å bli lagt merke til og på den måten skapte jeg meg et navn i bransjen. Etter at jeg ble ferdig med utdannelsen i 2002, jobbet jeg for andre designere og på den måten holdt meg i gang. Jeg startet forsiktig og satset på økonomisk stabilitet.

- Mange talenter forsvinner?

- I denne bransjen holder det ikke bare med et talent. Man må ha litt flaks med seg og kapital for å nå ut til det store internasjonale markedet. En annen grunn til at mange talenter forsvinner like fort som de dukker opp, er at få makter den forretningsmessige delen av virksomheten. Med flaks og økonomiske midler er det mange nye designere som har føket til værs på den internasjonale motehimmelen.

- Du har ikke hatt investorer?

- Jeg har vel gått den harde veien ettersom jeg over flere år jobbet halve tiden for andre og så med min egen kolleksjon. Jeg tror valget med å gå gradvis til verks var rett for meg. Nå jobber jeg kun for eget firma, sier Kristian Aadnevik, som ved siden av det å være designer også er involvert i produksjon, salg, markedsføring og økonomi.

Litt for sexy
Den engelske pop-stjernen Jamelia benyttet antrekk fra Aadnevik i sin musikk-video, mens kronprinsesse Mette-Marits interesse for Aadneviks antrekk foreløpig ikke har ført til annet enn økt omtale i norsk media og at kronprinsessen generelt viser stor interesse for norsk design.

- Min kolleksjon er nok litt for sexy for en kronprinsesse, men på den annen side kan jo kjolelengden justeres, sa Aadnevik etter møtet med Mette-Marit.

- Kongelig interesse medførte ingen salgsrevolusjon?

- Nei, det hadde jeg heller ikke forventet, sier designeren.

Under kommende London Fashion Week skal Kristian Aadnevik vise sin nye kolleksjon for neste høst/vinter i den flotte residensen til den norske ambassaden i London. Til den begivenheten 13. februar kommer internasjonale innkjøpere, presse og kanskje noen kjendiser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere