NA24.no

Nordmann rocker verden

Nordmannen Tore Lande eier og driver verdens største rockekonkurranse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

(LONDON (NA24): Rock the World! Det kunne ha vært slagordet til musikk-konkurransen GBOB som eies og drives fra London av nordmannen Tore Lande. Men Lande og hans stab er mer opptatt av konserter og nasjonale finaler som nå arrangeres rundt omkring i verden – og verdensfinalen i London i desember.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er verdens største konkurranse for rockeband, sier Tore Lande, gründer og daglig leder i GBOB International Ltd. med kontorer i gitar-gaten Denmark Street i Soho.

Trønderen med fortid som konsertarrangør og artist-manager drev norsk mesterskap for rockeband før han realiserte en konkurranse på verdensbasis: The Global Battle of the Bands.

Penger og berømmelse
GBOB er for rockeband som kanskje ikke er oppdaget, men vil bli kjent og nå ut til et globalt publikum. Det arrangeres konserter i 30 land - fra Phillipinene til Moskva, fra Australia til New York og mange byer i Norge. Vinner av verdensfinalen får 100.000 dollar, bandet får reise og spille på en verdensturnè og forhåpentligvis oppnår de også berømmelse.

- Etter to års drift og seks millioner kroner investert er vi økonomisk kommet til break even. Selskapet har vært opptatt av å investere i infrastruktur. Nå går vi ut i markedet for oppfinansiering fra ulike investorer og bransje-aktører i en rekke land. Grunnlaget var selve musikk-konkurransen. Nå omfatter virksomheten også andre ting, som nettbasert plateselskap med salg av musikk og profilartikler. Like viktig er nok vår webside der tusenvis av musikere og fans fra hele kloden kommuniserer, sier Tore Lande.

GBOB tar i bruk ny media og fra neste år vil alle konserter rundt omkring i verden ble vist på web-TV. Websiden til GBOB er for øvrig flerspråklig, det vil si russisk for Russland og japansk i Japan.

- Vi er allerede i gang på alle kontinent. Men arrangører står i kø og neste år regner jeg med en fordobling av antall land til 60, sier Lande til NA24.

Fra Aker Brygge til London
Egentlig ville Tore Lande starte virksomheten fra Oslo. Kontorer på Aker Brygge sto klare for innflytting i 2003 da gründeren gjorde en avgjørende oppdagelse: Norge er et galt utgangspunkt for en slik global musikk-konkurranse!

- Mitt inntrykk var at jeg ikke ble tatt seriøs fordi jeg ringte fra Norge. Jeg tok konsekvensen av denne oppdagelsen og flyttet hele prosjektet til London. Etter at jeg etablerte meg her fikk jeg en helt annen og mer positiv mottakelse hos arrangører rundt omkring i verden. Du kan si reaksjonen var tåpelig, men slik var omstendighetene og jeg tok konsekvensene av at Norge ikke er kjent som et musikk-land, sier Tore Lande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere