NA24.no

Nordmann tatt for millionsvindel i USA

Foto: Lars0001 / Wikimedia
Sist oppdatert:
En 36-årig nordmann tatt for storsvindel i flere delstater. Skylder også millioner i Norge.

Ifølge Dagens Næringsliv (DN) ble nordmannen Stig Torkild Dahl (36) pågrepet i et av USAs dyreste boligstrøk i California, Manhattan Beach, der han leide et hus.

36-åringen er siktet for å stå bak svindel i flere delstater. Beløpet i siktelsen skal være på minst 200.000 dollar, som tilsvarer drøye én million norske kroner.

Boliglån brukt til luksusartikler
I USA skal nordmannen ifølge politiet opprettet et falskt selskap som han brukte til å lure finansinstitusjoner til å låne ham penger. Mick Gaglia ved politiet i Hermosa Beach sier Dahl siktet for grovt innbrudd, svindel og tyveri.

Penger som finansmannen skulle ha investert videre i eiendom skal isteden ha blitt brukt til å kjøpe dyre kjøretøy og luksuseiendommer og til å svindle banker.

Norsk politi vil ha tak i ham
Dahl er et langt rulleblad hjemme i Norge. Nordmannen ble i 2009 dømt til fengsel i ett og et halvt år i Norge, for bedrageri på tilsammen 1,3 millioner kroner. Han ble løslatt på prøve, og norsk politi er nå interessert i å få tak i ham, siden dommen ikke er ferdigsonet.

Dahl skylder 2,1 millioner kroner ifølge en liste DN har fått av norske inkassobyråer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere