Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Nordmann voldtar og dreper på amerikansk TV

Sist oppdatert:
Spiller hovedrolle i Discovery-serie.

Bjørn Alexander Olsen har fått hovedrollen i en episode av «Unusual Suspects» på Discovery. Nordmannen spiller voldtekts- og drapsmannen Rodney Denk som ble dømt til 65 års fengsel for drapet på Amy Weider (16).

- Det er ikke ofte man går på jobb og hilser på nye kolleger ved å si «Hei, jeg heter Bjørn og jeg skal voldta og drepe deg», sier 24-åringen til Nettavisen.

Voldtektsscenen var den første scenen de filmet. Det var også første gang han traff Stephanie Walters, som spilte rollen som Amy Weidner.

Ekkelt

- Jeg følte et ubehag, først og fremst ovenfor henne. Etter et par tagninger ble vi begge komfortable med det, og vi håndterte det begge svært profesjonelt. Likevel tror jeg mange i crewet synes det var en litt ekkel scene å jobbe på, forsetter han.

Rodney Denk var 17 år gammel da Amy Weidner ble funnet brutalt myrdet i hennes eget soverom i 1989. Hun holdt seg hjemme syk fra skolen med sin to år gamle datter.

Denk, som nå er 40 år, var barndomsvenn med Weidner. Han var ofte sammen med hennes eldre bror, og besøkte ofte familiens hjem både før og etter drapet.

Likevel, det var først i 2012 at Denk ble pågrepet og siktet i saken.

Krevende

Olsen forteller at rollen i seg selv var ikke så veldig utfordrende.

- Mennesker med såpass mørke sider, har gjerne en svært lys og «vanlig» side ved seg. Dette gjør at de ikke nødvendigvis blir mer intrikate å spille av den grunn. Utfordringen ligger i å få den mørke siden mest mulig naturlig. Når man ikke finner noe å identifisere seg med i en person, må man lage seg en fiksjonell realitet. Jeg tror og håper at det fungerte. Det at dette faktisk er en sann historie, gjør at man automatisk gir sitt beste, sier han.

Han omtaler historien om Amy Weidner som «ufattelig trist».

- Det er viktig å ha humoren på plass når man jobber med såpass intenst materiale, men det er enda viktigere å beholde respekten for historien. Det var alle svært bevisst på, og jeg føler at vi fikk formidlet det på en god og riktig måte, sier han.

Olsen har holdt på med teater siden seksårsalderen. Han har tidligere hatt en liten rolle i dramasåpen «Glamour».

- Jeg elsker å spille «bad guy», men jeg ser helst at karakteren min ender opp i fengsel, ler nordmannen.

«Unusual Suspects» er ikke planlant vist på norske TV-skjermer.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!