NA24.no

Oslo 20130801. Illustrasjon. Penger. Sedler. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Oslo 20130801. Illustrasjon. Penger. Sedler. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Nordmenn flest kan tjene minst 5.300 kroner på 15 minutter

Årsaken er at gjennomsnittsnordmannen godtar lavere rente enn nødvendig.

Nordmenn er for snille med bankene ifølge Finansportalen.

På innskudd godtar norske bankkunder lav rente samtidig som de betaler høy rente på lån.

- Det er ingen grunn til å godta lav rente på innskudd i banken. Å flytte sparepengene gir svært god timebetaling , sier daglig leder Elisabeth Realfsen i finansportalen.no .

Tall fra SSB viser at nordmenn gjennomsnittlig har 384.900 kroner i bankinnskudd. Men avkastningen er dårlig med 2,2 prosent årlig rente.

– På Finansportalen kan avkastningen økes kraftig med noen få klikk. Det er gratis og helt trygt, sier Realfsen.

Lønnsomt å bytte

Tall Finansportalen har innhentet fra SSB viser at gjennomsnittsspareren har 384.900 kroner på konto. Det gir 8.468 kroner i gjennomsnittlig årlig rente.

- Dette kan lett økes til 13.853 kroner i årlig renteinntekt, hvis man flytter til beste innskuddskonto med 3,6 prosent årlig rente. Å flytte innskuddene via finansportalen.no er gjort på et kvarters tid og øker avkastningen din med hele 5.385 kroner. Det gir en svært god timebetaling. For de med høyere innskuddsbeløp er det langt større beløp å hente, sier Realfsen.

Ikke la deg lure

Mange banker tilbyr sparekonti med navn som bærer bud om god avkastning, for eksempel «høyrentekonto, kapitalkonto, spar-pluss, plasseringskonto, samt favør- og honnørkonto». Rentene på mange av disse kontoene ligger på 0,2 - 1,6 prosent årlig rente.

– Men de eneste som får gode betingelser er bankene, sier Realfsen. Hun forteller at med noen klikk på finansportalen.no kan avkastningen mangedobles.

Enkelt, gratis og trygt

– Mange med betydelige innskudd har dårlige betingelser fordi de har vært trofaste mot banken altfor lenge. Etter hvert som årene går og økonomien bedrer seg, er det lett å bli hos banken av gammel vane. Husk at du ikke er gift med banken, selv om dere har hatt et langvarig forhold. Sjekk betingelsene dine og bytt på Finansportalen, oppfordrer Realfsen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere