NA24.no

Nordmenn frastjålet passord

Sist oppdatert:
Topp-redaktør Celine I. Aagaard er blant 50.000 som har fått sitt brukernavn og passord spredt på nettet.

MySpace har blitt en av verdens mest populære internettsider. I løpet av natten ble en tekstfil på internett kontinuerlig oppdatert med nye brukernavn og passord til brukerne av nettstedene.

Rundt 50.000 passord
Før nettstedet som filen lå på har blitt tatt ned, inneholdt filen over 50.000 linjer med brukernavn og passord. Av disse var en rekke duplikater, noe som kan tyde på at listen automatisk la ut brukernavn og passord ettersom folk logget seg inn på nettstedet.

Ifølge Øystein Homelien i Powertech skal det ha foregått et phishing-angrep mot nettstedet, men detaljer rundt dette er ikke kjent.

Topp-redaktøren hacket
På listen over brukernavn finner vi flere norske brukere, inkludert Topp-redaktør Celine I. Aagaard.

Da Nettavisen ringte Aagaard fant hun ut at hackere allerede hadde vært inne på nettsiden hennes og slettet nesten alle bilder og temaer på nettsiden hennes. Hun klarte heller å logge inn på nettstedet. Noen hadde åpenbart forandret passordet hennes.

- Når jeg tenker meg om var det problemer med innloggingen i går der siden kom opp flere ganger, forteller Aagaard.

Forstår ikke hvordan det har skjedd
Hun mener derimot at hun ikke har fått noen spesielle e-poster eller lignende de siste dagene som har gjort at hun har logget seg på nettsiden på noen annen måte enn normalt. Ofte fungerer phishing-angrep på den måten at brukere får e-post med lenker til nettsteder som utgir seg for å være det ekte nettstedet, men som er falsk.

- Jeg er jo redaktør og bruker jo MySpace til å holde kontakt med lesere og i forbindelse med jobben. Det er utrolig trist at det finnes mennesker som vil gjøre slik.

Skift passord umiddelbart
Er du bruker av MySpace bør du logge deg inn umiddelbart og forandre passord. Bruker du det samme passordet andre steder kan det også være lurt å forandre passordet disse stedene.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere