NA24.no


Stadig fler handler julegavene på nett, i år vil vi handle for flere milliarder der, ifølge Virke.
Stadig fler handler julegavene på nett, i år vil vi handle for flere milliarder der, ifølge Virke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Nordmenn julehandler på nett for over fire milliarder

Nordmenn vil i desember handle for 4,1 milliarder kroner på nett, en økning på 10 prosent fra i fjor, viser nye tall.

Totalt oppgir seks av ti at de skal handle julegaver på nett, noe som er like mange som i fjor, skriver handelsorganisasjonen Virke.

– Vi forventer noe lavere vekst i netthandelen i desember i år enn i fjor, da den svake kronekursen er med på å dempe netthandelen i utenlandske nettbutikker, sier Johanne Kjuus, fagsjef Virke Handel.

Ifølge Virke vil de som handler julegaver på nett i gjennomsnitt bruke mellom 2.500 og kr 7.499 kroner, og det er menn som planlegger å bruke mest penger på netthandel av julegaver.

Netthandel har også åpnet for flere fallgruver for forbrukerne, ifølge Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

– Sjekk om nettsiden er falsk og husk på eventuelle tilleggskostnader. Handler du fra utenlandske nettsider kan moms og toll også legges på prisen, sier Sandmæl.

– Se gjerne om butikken er Trygg E-handel sertifisert. Da vet du at nettbutikken forplikter seg til å oppfylle norske lover, tilføyer Kjuus. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere