Nordmenn kjøper svenske barnehager

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Her slipper de Kristins utbyttebegrensninger og lønnsdiktat.

16.08.10 15:47

Ifølge svenske Realtid.se kjøper det norske barnehageselskapet Acea Holding seg opp i Sverige. Selskapet er Norges fjerde største barnehageselskap. Nå sikrer selskapet seg syv førskoler i Stockholmsområdet gjennom kjøpet av Ett Tu Tre Förskolor AB.

Det svenske selskapet har 130 ansatte og omsetningen er på rundt 130 millijoner kroner. Over 600 barn går på Ett Tu Tre Förskolor AB. Tove Nilsson, som står bak det svenske selskapet sier til Realtid.se at Aceas amibisjon er å vokse i Stockholmsregionen og videre ut i Sverige. Deretter har selskapet nordiske ambisjoner.

Slipper unna utbytteregimet
Ved oppkjøpet av svenske Ett Tu Tre Förskolor AB, slipper norske Acea unna de kommende reglene til Kristin Halvorsen. NA24 har tidligere skrevet om de kontroversielle reglene til regjeringen på barnehageområdet, hvor det legges opp til utbyttebegrensninger og lønnsdiktat i norske barnehageselskaper.

Les dette:

I Sverige er det nemlig ikke begrensninger på utbytte og lønnsdiktat i barnehagesektoren, slik det nå planlegges i Norge. Benn Harald Eidissen i Acea Holding var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Stor nordisk aktør
Etter kjøpet i Sverige blir nå Acea en stor nordisk aktør. Etter oppkjøpet i Stockholmsregionen har barnehageselskapet 50 barnehager og over 700 ansatte.

I fjor omsatte selskapet for i underkant av 300 millioner kroner, med et driftsresultat på 34 millioner kroner. Nettoresultatet var på 9,5 millioner kroner, mens eierne tok ut 0 i utbytte. I stedet ble overskuddet pløyd inn i videre drift av selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.