NA24.no

Nordmenn rømmer Facebook

Sist oppdatert:
Nesten 54.000 nordmenn har slettet sin Facebookprofil de siste to månedene.

(SIDE2): Mye kan tyde på at Facebook-trenden er i ferd med å snu.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Colt Kommunikasjon har nærmere 54.000 nordmenn slettet sin profil på Facebook siden februar.

Årsaken til at så mange forsvinner fra Facebook er uvisst.

- Før har flere opprettet profil enn slettet en profil, nå viser tallene det motsatte. Samtidig kan oversvømmelse av applikasjoner, tillitsbrudd og tidskapasitet være årsaker for dalende interesse, sier Marius Myhrvold, byråleder i Colt Kommunikasjon til Side2.

De eldste sletter
I februar var det registrert 1.069.380 norske profiler. Halvannen måned senere har tallet sunket til 1.015.560. Dette er en nedgang på nærmere 54.000 brukere.

Det er flere menn enn kvinner som forlater Facebook, og det er menn og kvinner over 25 år som utgjør den største utbrytergruppen med rundt 40.000 brukere.

- Det er ikke overraskende at eldre gjester velger å sjekke ut av Facebook-hotellet. Den eldre garde er generelt mer skeptiske til å dele innhold, kunnskap og media med hverandre i en slik setting, sier Myhrvold.

Forlot profilen
Tidligere Facebookmedlem Martin Huseby Jensen fortalte tidligere i år at han hadde fått nok av Facebook.

Huseby Jensen skrev følgende om sine erfaringer:
I begynnelsen var det skikkelig artig. Jeg klarte nesten ikke la være å logge meg på for å se hva som hadde skjedd i kretsen den siste timen. Var det kommet noen nye bilder, eller nye «venner» kommet.

Les:Facebook er ut

Fremtiden


Side2 skrev tidligere om eksklusive nettverk som Diamond Lounge. Her må du søke om medlemskap for så å bli akseptert av en komité før du kan regne deg selv som medlem.

Les:Nettverk for Norges rikeste?

Hva som blir trenden innen samfunn i fremtiden er dog vanskelig å forutse.

- På folkemunne mener flere at Twitter vil være fremtidens nettsamfunn. Kort fortalt: Med Twitter kan du oppdatere dine venner med dine tanker og gjøremål. Kan sammenlignes med statusfeltet på Facebook, sier Myhrvold.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere