Nordmenn rømmer aksjefond

Daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge nettmegler

Daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge nettmegler Foto: (Nordnet)

Usikkerheten i aksjemarkedet fikk fondssparerne til å selge i hopetall, sier Nordnets Anders Skar.

De private fondssparerne satt ikke stille i båten, men omsatte fond for rekordnivåer i mai. Det skriver finanshuset Nordnet i en melding.

- Turbulensen og usikkerheten i markedet bidro til svært høy aktivitet både på kjøps- og salgssiden. Totalt ble det omsatt fondsandeler for 221 millioner, og i sum nettosolgte private fondssparere fond for 37 millioner kroner i mai, skriver Nordnet om sin fondstatistikk, som er basert på Nordnets 45.000 kunder i Norge

- Fondssparerne har solgt seg stort ut av aksjefond i mai, og vi må helt tilbake til høsten 2008 for å finne en måned med tilsvarende nettosalg av aksjefond, skriver Anders Skar daglig leder i Nordnet Bank.

De 10 mest kjøpte fondene i mai var:
1.Holberg Likviditet
2.Alfred Berg Høyrente
3.Templeton Global Total Return
4.Delphi Norden
5.Handelsbanken Likviditet
6.Delphi Verden
7.Skagen Høyrente
8.Delphi Norge
9.HSBC Global Emerging Markets Bond
10.DnB NOR Aktiv Rente

- Rentefond dominerer listen over mest kjøpte fondene i mai med hele sju fond på topp ti listen. Alle de tre aksjefondene som er representert blant de ti mest kjøpte fondene i mai er fond fra Delphi. Storebrand, eller Delphi, åpnet for at vi kunne fjerne kjøpsavgiftene på sine fond i slutten av april. Det er tydelig at mange har valgt bort Delphi tidligere, men har lastet opp i Delphi nå ettersom avgiftene er tatt bort, skriver Anders Skar.

De 10 mest solgte fondene i mars var:
1.Holberg Norge
2.Warren Wicklund Norge
3.DnB NOR SMB
4.Fidelity Indonesia Fund
5.Skagen Kon Tiki
6.Templeton Global Samller Companies
7.Terra SMB
8.East Capital Russland
9.Warren Wicklund Norden
10.Odin Offshore

- På listen over de mest solgte fondene i mai finner vi kun aksjefond. En del kunder har vektet om, eller byttet fond i porteføljene sine i mai, mens andre har valgt å selge seg ut for heller å sitte med kontanter. De fondene som ble mest solgt i mai var Norgefond, og fond med investeringer i fremvoksende markeder og små og mellomstore bedrifter, sier Anders Skar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag