*Nettavisen* Økonomi.

Nordmenn rømmer til kriseland

Foto: (Scanpix)

To millioner nordmenn tar ferien i utlandet.

25.10.11 15:51

Nesten to millioner nordmenn planlegger en sommerferie i utlandet. Det viser en undersøkelse Respons analyse har gjort for Star Tour. Feriearrangøren har allerede solgt 10 prosent av sine sommerreiser og Hellas og Tyrkia er mest populært. Star Tour fortsetter å vokse og øker med 10 prosent neste sommer. Mest øker Italia (28%) og de greske øyene (27%). Totalt beregner Star Tour at 1 200 000 nordmenn vil reise på charterferie neste sommer.

- Vi har lagt bak oss en solid sommer med rundt 16 prosent vekst, og neste sommer øker vi med ytterligere 10 prosent, sier administrerende direktør i Star Tour, Christian Lunde i meldingen.

Egen villa med privat basseng for storfamilien
Sommeren er høysesong for barnefamilier på tur. Nærmere åtte av ti barnefamilier som planlegger ferie til utlandet neste år sier de skal reise til sommeren. Seks av ti uten hjemmeboende barn sier det samme.

- Med dine, mine og våre barn blir barnefamiliene stadig større, og mange synes det er hyggelig å reise sammen med andre familier. Neste sommer er vi derfor veldig glade for å kunne tilby villaer med eget basseng til storfamilien. Villaene har plass til opptil åtte personer og det finnes ofte flere i samme område, sier Lunde i meldingen, som selv har leid villaen Gonos Villas på Rhodos flere år på rad. Villaene finnes på Korfu, Rhodos, Kypros, Tyrkia og Menorca, som er Star Tours sommernyhet neste år.

Grønn øy bare hos Star Tour
- Vi er den eneste norske feriearrangøren med Menorca i programmet. Her finner du urørt natur, 122 strender og milevis med sykkelstier. Perfekt for familien som vil kombinere sol og badeferie med aktiviteter og miljøvennlige omgivelser, sier Lunde i meldingen. Han trekker også frem Sicilia som en annen av sommerens nyheter.

- Sicilia er et spennende reisemål for alle som vil ha kombinere italiensk kultur med sol- og badeferie. Vi har blant annet oppgradert hotellutvalget siden forrige gang Sicilia var i programmet. Et av tilskuddene er familiehotellet Blue Star Club Naxos Beach i Giradini-Naxos. I tillegg har vi også tre TEMA-reiser på øya. Jeg anbefaler alle å reise rundt, Sicilia er et overflødighetshorn når det gjelder mat, vin, historie og vakker natur – fra Etnas snødekte topp til den antikke byen Siracusa på sørsiden.

Barnefamilienes førstevalg med svømmegaranti
Undersøkelser viser at Star Tour er den feriearrangøren flest barnefamilier foretrekker når de skal på pakketur.

- En av grunnene til det er nok våre populære familiehotell Blue Village som alltid blir tidlig utsolgt. Neste sommer får vi derfor nok et medlem i familien, Blue Village Imperial i Bodrum, Tyrkia, forteller Lunde i meldingen.

- Vi har også hatt stor suksess med våre Splash-hotell med badeland. Vi får tre nye neste sommer, på Kyros, Menorca og Rhodos. Totalt har vi nå 13 hotell med eget badeland, fortsetter Star Tour-sjefen i meldingen.

Italia og Hellas øker mest
Alanya i Tyrkia topper fremdeles listen over de største sommerreisemålene hos Star Tour, fulgt av Kreta og Rhodos. Blant landene så er det Hellas som er vinneren med Tyrkia og Spania på andre- og tredjeplass.

- Hellas er foruten Italia det landet hvor vi får flest nye reiser neste sommer. Vi øker med nesten 30 prosent, sier Lunde i meldingen og mener det er lite som tyder på at nordmenn skal velge bort greske ferieperler av frykt for den økonomiske situasjonen i landet.

- Nordmenn elsker Hellas, og det skal nok mye til før vi dropper ferien på favorittøya vår, tror han.

En del av den greske veksten kommer på Kreta hvor Star Tour også flyr til Heraklion på østkysten neste sommer.

- De siste årene har hotellene på denne delen av Kreta blitt veldig bra, og vi har fått tak i alt fra lekre familiehotell til steder kun for voksne uten barn. Tidligere tok det to timer å frakte gjestene våre fra flyplassen i Chania til hoteller som Sensatori og The Island Hotell. Neste sommer tar det bare 20 minutter.

Totalt estimerer Star Tour at mellom 1 150 000 og 1 200 000 millioner nordmenn vil reise på en pakketur i 2012.

Vokser mest sommeren 2012

Italia +28 %

Hellas +27 %

Spania +16 %

Kypros +15 %

Tyrkia +-0

Størst volum land sommeren 2012

1. Hellas

2. Tyrkia

3. Spania

4. Kypros

5. Italia

Størst volum reisemål sommeren 2012

1. Alanya

2. Kreta

3. Rhodos

4. Kypros

5. Mallorca

Mest solgt sommeren 2012

1. Kreta

2. Alanya

3. Mallorca

4. Rhodos

5. Kypros

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag