Nordmenn selger til USA-gigant

For å satse hardt i telekom-bransjen har datagiganten Oracle og den karismatiske toppsjefen Larry Ellison kjøpt opp et norsk mini-selskap.

Sent i ettermiddag lekket pressemelding som avslører oppkjøpet ut: Oracle har kjøpt opp norske Net4Call AS, et selskap som lager spesialprogramvare for telebransjen, skriver digi.no.

Ikke så mange har hørt om selskapet fordi det er så spesialisert, men Net4Call lager løsninger som lar vanlige ERP og IT-løsninger kommunisere med og administerere teleutstyr.

Net4Calls to kjerneprodukt er Net4Call Access og Net4Call JSLEE, som lar utviklere knytte seg til og kommunisere med telenettverk-utstyr. Dette var tidligere en helt lukket verden, men nå skal disse nettene servere avanserte IT-tjenester og styres av vanlige server-løsninger.

Meningen er å la vanlige IT-utviklere bruke vanlige server-produkter og utvikle teletjenester uten å måtte vite hva slags telenett-utstyr systemene skal brukes på eller være eksperter på teleutstyr.

Net4Call har allerede et tett forhold til Oracle. På sine nettsider forklarer selskapet sine produkter på følgende måte:

- Den spesifikke målet med Net4calls produkter er å legge til tele-funksjonalitet til nye eller eksisterende tjenester. Net4Call JSLEE omformer Oracle enterprise application server til en telekom application server.

På listen over kunder står blant annet Telenor. Oppkjøpssummen er ikke offentliggjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.