NA24.no

Nordmenn shoppet mindre

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nordmenn holdt fast på lommeboken i november.

I november i fjor falt omsetningen i detaljhandelen med 1,1 prosent sammenlignet med oktober. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

NA24 - din næringslivsavis

Falt mer enn ventet
Dette er et større fall enn det økonomene hadde sett for seg. De ventet en nedgang på 0,3 prosent i november etter den kraftige økningen på 2,4 prosent i oktober.

- Novembertallene for forbruket var relativt svake, men sett i sammenheng med oktobertallene er trenden fortsatt sterk. Oppgangen er likevel ikke åpenbart sterkere enn det sentralbanken har sett for seg. Norges Banks anslag fra oktober tilsier en vekst i forbruket på 5,5 prosent i år, kommenterer seniorøkonom Knut A. Magnussen i DnB Nor Markets.

SSB melder at volumet falt i de fleste bransjer i november. Sesongjustert volumindeks for butikkhandel i spesialforretninger gikk ned 3,1 prosent fra oktober til november i fjor. Butikker med salg av klær og sko bidro sterkt til nedgangen.

Vekst i handel på internett
Målt i verdi, ikke justert for prisendringer, økte omsetningen til detaljhandelsbedriftene som selger varer via internett og postordre med hele 12,1 prosent fra november 2008 til november 2009. Verdiindeksen for detaljhandel totalt økte med 4,2 prosent i samme periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere