NA24.no

Foto: Knut Falch (SCANPIX)

Nordmenn skal gjødsle India

Sist oppdatert:
Yara prøver seg i det tredje største gjødselmarkedet i verden.

Yara innleder et samarbeid med det indiske selskapet Kriphco. De to selskapene har inngått en intensjonsavtale om å etablere av et samarbeidsselskap for produksjon og markedsføring av mineralgjødsel. De vil hver eie 50 prosent av samarbeidet.

NA24 - din næringslivsavis

- Formålet med samarbeidsselskapet er å etablere en indisk produksjonsbase ved å kjøpe eksisterende kapasitet kombinert med import. Partnerne vil søke å etablere utenlandsk produksjon i områder med konkurransedyktige priser på råmaterial, skriver Yara i en børsmelding.

India blir beskrevet som et interessant markedet og er allerede verdens tredje største gjødselmarked. Jordbruket i landet er i en kraftig vekstfase.

Gjennom å satse i det indiske markedet skal samarbeidspartnerne introdusere balansert gjødsling.

- Vårt nye partnerskap med Kribhco gir en sterk kombinasjon av deres distribusjonsposisjon i et av verdens største gjødselmarkeder og vår globale forsyning og ledende stilling på NPK, sier konsernsjef Thorleif Enger i Yara.

Ifølge børsmeldingen fra Yara er Krishak Bharati Cooperative Limited (Kribhco) det største jordbrukskooperativet i India. Indiske myndigheter eier 67 prosent av Kribhco som inkluderer medlemmer i mer enn 7.000 lokale jordbrukskooperativer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere