Nordmenn spiser is som aldri før

Foto: Sara Johannessen

Melder om rekordomsetning.

Nordmenn ligger på verdenstoppen i iskremspising. Denne sommeren er intet unntak.

- I mai hadde vi den største omsetningen noensinne. Juni var opp 12 prosent år mot år, sier Eirik Kruse, salgs og markedsdirektør i Diplom-Is, til Nettavisen.

Han forteller om gode tall hittill i juli.

- Så langt kan vi si at det har vært en bra iskremsommer, fortsetter Kruse.

Velger tradisjonelt

Issjefen følger været med argusøyne. Han mener været til nå har vært bra i store deler av Norge, spesielt i de ferietette områdene hvor salget er størst.

- Trenden er at folk fortsatt spiser de gode gamle, Royal og Sandwich. I tillegg til at det har vært en del nyheter som har gjort det bra på toppen av iskremsalget. Det er ganske forutsigbart, sier Kruse i Diplom-Is.

Kruse ser små regionale forskjeller på smak.

Små-is synker

Hos Hennig-Olsen Is på Sørlandet meldes det også om godt iskremsalg, men iskremprodusenten ser noen mørke skyer i horisonten.

- Trenden de siste årene er en sterk kampanjedrevet vekst innenfor multipack. I år er det spesielt multipack krone-is som får gjennomgå med ekstreme lave priser ut av butikk. Det er bekymringsfullt at det kjøres så hardt på pris i en del kjeder midt i sommersesongen. Det er jo i den perioden vi skal tjene penger. Salget av små-is synker år for år, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, til Nettavisen.

Som Diplom-Is kan han heller ikke se særlig forskjell mellom landsdelene når det gjelder smak. For øvrig er det mye fokus på helse og sunnhet, påpeker han.

- Vi ser også at det ustabile været fører til at flere og flere drar til utlandet på ferie. Det er også med på å prege sommeromsetning, sier Hennig-Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.