NA24.no

Nordmenn spiser is som aldri før

Foto: Sara Johannessen
Melder om rekordomsetning.

Nordmenn ligger på verdenstoppen i iskremspising. Denne sommeren er intet unntak.

- I mai hadde vi den største omsetningen noensinne. Juni var opp 12 prosent år mot år, sier Eirik Kruse, salgs og markedsdirektør i Diplom-Is, til Nettavisen.

Han forteller om gode tall hittill i juli.

- Så langt kan vi si at det har vært en bra iskremsommer, fortsetter Kruse.

Velger tradisjonelt

Issjefen følger været med argusøyne. Han mener været til nå har vært bra i store deler av Norge, spesielt i de ferietette områdene hvor salget er størst.

- Trenden er at folk fortsatt spiser de gode gamle, Royal og Sandwich. I tillegg til at det har vært en del nyheter som har gjort det bra på toppen av iskremsalget. Det er ganske forutsigbart, sier Kruse i Diplom-Is.

Kruse ser små regionale forskjeller på smak.

Små-is synker

Hos Hennig-Olsen Is på Sørlandet meldes det også om godt iskremsalg, men iskremprodusenten ser noen mørke skyer i horisonten.

- Trenden de siste årene er en sterk kampanjedrevet vekst innenfor multipack. I år er det spesielt multipack krone-is som får gjennomgå med ekstreme lave priser ut av butikk. Det er bekymringsfullt at det kjøres så hardt på pris i en del kjeder midt i sommersesongen. Det er jo i den perioden vi skal tjene penger. Salget av små-is synker år for år, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, til Nettavisen.

Som Diplom-Is kan han heller ikke se særlig forskjell mellom landsdelene når det gjelder smak. For øvrig er det mye fokus på helse og sunnhet, påpeker han.

- Vi ser også at det ustabile været fører til at flere og flere drar til utlandet på ferie. Det er også med på å prege sommeromsetning, sier Hennig-Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere