NA24.no

Nordmenn stresser minst

Foto: Thinkstockphotos
En av tre lider av jobbstress.

En av tre nordmenn lider av jobbrelatert stress. Likevel er Norge blant de europeiske landene som har minst stress på jobben, viser en undersøkelse utført av StepStone i Europa.

I snitt svarer nesten halvparten av de 6206 spurte europerne at de er tungt overarbeidet eller at jobben har en skadelig effekt på deres fysiske eller psykiske velvære.

Best i Norge og Nederland
Av landene som er med i undersøkelsen kommer belgiske arbeidsforhold dårligst ut, mens norske og nederlandske arbeidere har det best. I Norge svarer 61 prosent at de takler jobbforholdet sitt bra.

Oppfordrer
- I Norge har vi lagt stor vekt på å skape godt arbeidsmiljø. Dette gir selvfølgelig utslag på slike meningsmålinger. Likevel bør arbeidsgivere anstrenge seg ytterligere for å skape gode forhold, fordi mistrivsel og stress fører til lav produktivitet og at ansatte slutter, sier administrerende direktør i StepStone Pål Reinert Bredvei i en melding.

StepStone har utført undersøkelsen blant 6.206 respondenter fra Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederland, Norge og Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere